Sterk leiderschap verzekert kwaliteit in tijden van verandering

ADMB

ADMB Sociaal Bureau adviseert als erkend sociaal secretariaat dagelijks meer dan 40.000 werkgevers over personeelszaken. Om het contact met de klanten zo persoonlijk mogelijk te houden, heeft ADMB 40 kantoren in heel België. De leidinggevenden in de kantoren staan elke dag opnieuw voor veranderingen. Om hen te wapenen en te ondersteunen in hun leiderschap, deed ADMB beroep op Quattro Development.

De wereld van het personeelsbeleid staat niet stil. Nieuwe wetgeving, digitalisering, flexibeler werken, … verandering is nooit ver weg. Noch bij de klanten, noch bij ADMB zelf. Om die veranderingen goed te begeleiden, heb je sterke leidinggevenden nodig. Dus deed ADMB beroep op Quattro Development om een ontwikkelingstraject op te zetten rond coachend en resultaatgericht leiderschap in een wereld van verandering.

Veranderingen doorvoeren

Doelgroep van het traject zijn de lokale adjunct-kantoordirecteuren. Zij kregen de voorbije jaren steeds meer leidinggevende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Het is aan hen om de vele veranderingen waar ADMB voor staat, ook in hun eigen kantoor door te voeren. En daarbij de kwaliteit van de dienstverlening te blijven garanderen. Geen gemakkelijke opdracht.  

Leiderschapstraject op maat

Een eerste gespreksronde voerde Quattro Development met de verantwoordelijke voor de kantoren. Samen zetten ze de doelstellingen scherp. Daarna kwamen de adjunct-directeurs zelf aan het woord. Wat zijn hun ervaringen op het terrein? Welke mogelijkheden zien ze? Welke moeilijkheden ondervinden ze?

Met al deze input ontwierp Quattro Development het leidinggevend traject helemaal op maat van ADMB Sociaal Bureau. Het werd een traject van twee dagen en half, gespreid over drie maanden. Trainingssessies en intervisiegroepen wisselen af met tussentijdse opdrachten. Zo leren de adjuncten aan de hand van concrete cases met hun individuele medewerkers en met hun team ontwikkelings- én resultaatgericht werken.

Motivatie stijgt op korte en lange termijn

“We behaalden met deze aanpak resultaten op korte en op lange termijn”, weet Greet Nys, Hoofd Kantoren, van ADMB. “Onze adjuncten voelden zich ondersteund in hun functie en waren goed gewapend om hun leidinggevende verantwoordelijkheden en bevoegdheden op te nemen. Ze leerden adequaat inspelen op diverse situaties. Dat bracht rust in onze organisatie”, getuigt een tevreden Nys. De geplande veranderingen konden zo op een serene manier geïmplementeerd worden.