Veiligheidsgedrag en -cultuur‘veiligheid is wat mensen doen als de baas er niet is’
Ik wil jullie laten weten dat ik de aangereikte technieken en brainstormsessies mét succes al een aantal keren heb toegepast binnen "mijn" communicatieteam.
KR - Stad Gent
Veiligheidsgedrag en -cultuur

Onze visie

Elke organisatie, elke medewerker, ieder individu staat op veiligheid! Het is een evidentie en belangt ons allen aan. Heel wat organisaties investeren terecht permanent in technische veiligheid en vaste procedures. Toch zien ze niet de return die ze verwachten. 

Duurzaam verschil wordt gemaakt door het gedrag van elke individuele medewerker. Het vormt echter ook vaak de zwakke schakel. In een boutade:

‘veiligheid is wat mensen doen als de baas er niet is’. 

Om maar te zeggen, ‘het zit vaak tussen de oren’…

Dit laatste is het werkveld van onze consultants. Op een ervaringsgerichte manier mensen bewust maken van hun eigen verantwoordelijke rol in veiligheid en hierdoor blijvend engagement realiseren. Veilig gedrag wordt veiligheidscultuur.

Onze aanpak

Werken aan verandering in veilig gedrag en dus cultuur veronderstelt interventie en actie op diverse fronten binnen de organisatie. Kortom, langere termijn. 

Een analyse van de huidige situatie, overleg op meerdere niveaus met de betrokkenen, ‘samen’ mogelijkheden en valkuilen benoemen en van daaruit actie! 

We bieden uitsluitend maatwerk aan met als centraal gegeven interactief en vanuit de dagdagelijkse leefwereld via workshops, ervaringsateliers, coaching, communicatietraining, actieplannen, … en tenslotte consolidatiemechanismen installeren …

Uw voordeel

Een organisatie waar elk individu bewust is van zijn of haar eigen kleine en levensbelangrijke bijdrage inzake veiligheid op het werk. Er ontstaat een veiligheidscultuur waarbij mensen niet langer stilstaan bij wat ze veilig doen.

Een greep uit ons aanbod

  • ontwikkelen van een strategieplan inzake veiligheidsgedrag
  • audit, nulmeeting veiligheidsgedrag en actieplan
  • individueel coachen, o.a. preventieverantwoordelijken
  • veiligheidsateliers  op maat
  • communicatietraining veiligheid
  • implementatie van opvolgsystemen inzake veiligheidsgedrag
  • toolboxmeetings veiligheid
  • ...

© 2017 Quattro Development • Webdesign PopComSitemapContact
TwitterFacebookLinkedIn