Lieven Vandendriessche

Consultant-trainer en coach

Over Lieven

Lieven organiseert en begeleidt management- en veranderingstrajecten in verscheidene organisaties. Kenmerkend is zijn heel eigen creatieve aanpak. Lieven durft immers al eens de platgetreden paden verlaten.

Hoe dat komt? Dat zit in zijn aard. Check zijn originele studiepad: na zijn opleiding master in de rechten, studeerde Lieven nog 2 jaar toneel en musical aan het conservatorium. Met die bagage trok hij de bedrijfswereld in, naar Makro Cash & Carry. Daar werd hij na een management traineeship en enkele jaren op de hr-afdeling achtereenvolgens learning & development manager en hr-manager van het hoofdkantoor in België.

Moederbedrijf Metro merkte de talenten van Lieven op en stuurde hem de wereld in als Head of Communication van de Corporate Campus. In die functie implementeerde hij leertrajecten in meer dan 30 landen. Sinds zijn terugkeer naar België bouwt Lieven zijn ervaring in veranderings- en leiderschapstrajecten verder uit in diverse ondernemingen.

Na zijn drukke dagen vindt Lieven rust in mediteren, zwemmen, joggen en lezen.

Samenwerken met Lieven

Lieven komt altijd voor de volle 100% binnen in een onderneming. Authenticiteit draagt hij hoog in het vaandel. Okay, hij heeft uitgesproken meningen. Maar daarbij is ook zeer toegankelijk en open voor andere opvattingen. Mensen die met Lieven samenwerken zijn onder de indruk van:

  • zijn vermogen om respectvol om te gaan met kwetsbaarheid, bij zichzelf en bij anderen
  • zijn talent om door te dringen tot de essentie van de zaak
  • zijn creativiteit in de aanpak van leertrajecten