Leiderschap: zoeken naar de juiste balans

Beter worden, vernieuwen, groeien. Daar streven ondernemingen naar. En dat lukt het beste als iedereen in de organisatie mee is. Als medewerkers zich betrokken en gewaardeerd voelen en zelf mee kunnen groeien. Hier heb je leiderschap voor nodig. Maar wat houdt dat nu juist in? Heb je leiders nodig die medewerkers motiveren en inspireren? Coaches die mensen helpen groeien? Managers die alles in goede banen leiden? Of experten met een uitzonderlijke kennis van zaken?

Een eenduidig antwoord bestaat niet. Dat weten de consultants van Quattro Development. Zij zien het zo: goed leiderschap is een kwestie van de juiste balans. Tussen sturen en loslaten, tussen leren en inspireren, tussen ondersteunen en motiveren. Dat juiste evenwicht vinden, daarin begeleidt Quattro Development jou en je organisatie.

In elke onderneming is die balans anders. Eén noodzaak is er wel overal: de visie op het leiderschap moet helder zijn. Alleen op die manier kan leiderschap doorstromen in de organisatie. Alleen zo krijg je inspirerende bestuurders die managementteams op sleeptouw nemen, goede leidinggevenden die hun teams tot topprestaties brengen en betrokken medewerkers die met plezier verantwoordelijkheid opnemen. Waar ligt dat evenwicht in jouw organisatie?

Team

"Je bent in goede handen!"

Lieven Vandendriessche

Lieven organiseert en begeleidt management- en veranderingstrajecten in verscheidene organisaties. Kenmerkend is zijn heel eigen creatieve aanpak. Lieven durft immers al eens de platgetreden paden verlaten.

Meer info

Peter Van de Voorde

Peter ondersteunt organisaties en medewerkers in hun groei. Jonge managers begeleiden naar authentiek leiderschap vindt hij heerlijk. Klantgerichtheid is dan weer zijn andere dada. Elke speech begint hij steevast met “de klant…”.

Meer info

Peter Buyse

Peter werkt al meer dan 20 jaar met diverse organisatie aan hun evolutie en de groei van de medewerkers. Hij werkt met multinationals, KMO’s, openbare en privé-organisaties op vlak van organisatiebouw en verandering. Topics waar Peter vaak mee bezig is gaan over leidinggeven, strategie, project- en verandermanagement. Tevens heeft Peter ervaring in de verkoop, als executive coach en als HR-manager.

Peter werkt even gemakkelijk met een directiecomité als met medewerkers op de vloer. Bij hem kun je terecht om strategische concepten mee te vertalen naar praktische doelen en acties voor de medewerker in de praktijk.

Peter heeft een achtergrond als psycholoog.

Meer info

Paul Tiebout

Paul ondersteunt voornamelijk KMO’s op vlak van veiligheid, teamontwikkeling en leiderschap. Hij woont in Frankrijk, maar steekt voor zijn werk graag de grens naar België over.

Hij heeft een opleiding als maatschappelijk werker en is echt een man van de werkvloer. Hij had onder andere een job als bouwvakker, productiearbeider en taxichauffeur.

Bij Outward Bound en aan het Instituut voor Communicatie (IVC) specialiseerde hij zich in het trainersvak. Daarnaast heeft hij een erkenning als

Intervenant en Prévention des Risques Professionnels (DIRECCTE)
Consultant en Management de la Santé et Sécurité au Travail (CARSAT)
Intervenant en Prévention des Risques Psychosociaux (ARACT)
Hij volgde ook een opleiding als ‘Médiateur en Entreprise’.

Meer info

Karl Meyvis

Karl Meyvis is consultant-trainer en coach en begeleidt al meer dan 20 jaar veranderingen in organisaties in zowel de profit als de non-profit en de overheid, in productieomgevingen en dienstensector. Zijn specialisatie: klantgerichtheid en leiderschap.

Hij leerde het trainersvak bij Outward Bound Trainingcenter en was daarna actief in verschillende HR-terreinen bij de sociale diensten-groep ADMB.

Karl volgde een opleiding consultancy aan de KUL – Universiteit Hasselt (CIGO, consultancy in groepen en organisaties).

Meer info

Philippe Buyssens

Philippe is verantwoordelijk voor het business development van Quattro Development. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de klant, organiseert een stipte en efficiënte ‘spelverdeling’ en zorgt voor de interne opvolging van de projecten.

Daarnaast werkt Philippe als coach en trainer-consultant in loopbaanbegeleiding en outplacement en faciliteert hij workshops.

Philippe heeft een juridische opleiding en is gecertificeerd Gestaltcoach (IVC) en ThinkBuzan Mind mapping© practitioner.

Naast zijn werk is hij gepassioneerd door fietsen, reizen, (bio)wijn en actuele kunst.

Meer info

Op weg naar succesvol leiderschap: een aanpak op maat

Quattro Development schrijft een leiderschapsverhaal helemaal op maat van jouw organisatie en geeft het vorm. Dat vraagt een aanpak op lange termijn en op verschillende terreinen: strategie en visie, processen en systemen, middelen en mensen. Afhankelijk van de doelstellingen, komen deze facetten al dan niet uitgebreid aan bod. Altijd met positieve aandacht en waardering voor de mens en met focus op het resultaat.

 

Dit mag je dan ook verwachten van een traject met Quattro Development:

  • leidinggevenden die beter kunnen omgaan met hun medewerkers
  • betrokken medewerkers die sneller durven beslissingen nemen en keuzes maken
  • teams die beter functioneren en meer presteren

Leiderschap: zo doet Quattro Development dat

De consultants van Quattro Development hebben in de loop der jaren al vele honderden leidinggevenden begeleid in verschillende organisaties, sectoren en omgevingen. Je valt dus terug op een team met tonnen bagage aan kennis over leiderschap. Je kan bij hen terecht voor:

leiderschapstrajecten van A tot Z

strategische workshops rond leiderschap

implementeren van evaluatie- en opvolgsystemen

ontwikkeling en begeleiding van nieuwe leidinggevenden

ontdekken en versterken van je eigen kwaliteiten als leidinggevende

assessments en 360° feedback

individuele coaching

vaardigheidstrainingen:

communiceren en feedback geven als leidinggevende: hoe pak je dat aan?

functionerings- en evaluatiegesprekken voeren

situationeel leidinggeven

coachend leidinggeven

leidinggeven in overleg op de werkvloer

...

"Na de interventie van Quattro Development zijn zowel leidinggevenden als medewerkers sterker gemotiveerd om de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden, ook in woelige tijden."

Greet Nys, Hoofd Kantoren, ADMB Sociaal Bureau

Get in touch!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.